I morgonbitti flyger jag till Prag!

Det ska bli så kul. Vi blir borta i tre dagar och åker då alltså med jobbet. Så vi ska på två studiebesök också och titta på flygplan :) men det ska bara bli roligt! Det sägs ju att de ligger en månad före i våren också!!! ME LIKE!! upp till 15 grader plus på dagarna om man har tur!!!

Ska hinna shoppa lite också, det är ju billigt i Tjeckien...

Letar barnvagn

Helgen har varit bra. I lördags var jag is törre delar själv hemma då Robert var först på Innebandy-turnering och sen på en spelning med utgång på kvällen. Så jag passade på att städa, tvätta och baka. Haha ja ni hörde rätt, Jennie har bakat! Muffins blev det. Jättegoda med hallon i men de blev skitfula... hahaha.

På söndagen bar det iväg till Norrköping för att titta på barnvagn igen. (Men en man som var bakis) men det gick bra. Man får så bra service på Babyland. Efter en ny genomkörare av de olika modellerna eftersom Robert inte var med förra gången så kom vi fram till att det står mellan två vagnar. Brio's Joy och Teutonias Mistral S. Och där är vi... haha. Båda är lika bra funktionsmessigt. Det skilljer sig mest på detaljer och det är viktigt med detaljer inte minst för utseendet skull. Mistral S är ju duktig på massa saker. Man kan t ex flippa styret lätt så man får de små hjulen bak och så kan man ha barnbilstolen direkt i chassit om man vill. Det går inte på Joyen. Men Joyen har sina fördelar som är nog så viktiga som Mistralen saknar. Framför allt har Brio Joy mycket snyggare linjer i sitt utseende.

Joy

Brio's mjuklift


Mistral S som sittvagn resp hardlift.

Mistal S med mjuklift.

Vi klurar vidare, just nu lutar det åt Joyen...

Ny jacka

Fick min nya jacka igår sitter jättebra!
Rätt nöjd faktiskt fast man ser ut som ett hus i det mesta nu.


Var hos mamma och pappa på kvällen för att fika och hämta stödstrumpor som mamma hade fixat till mig. Det börjar nämligen redan svullna i vaderna och har jag inte strumpor då så åker allt ner i fötterna och det är varken skönt eller så himla praktiskt och
framför allt skitfult!

Tänkte låna en kjol också så mamma började riva i garderoben. Det slutade med att jag hade två icapapperspåsar fyllda med kläder hem. Tröjor och toppas, snygg blusar och tajts linnebyxor och en kjol :) Det är bra med en mamma som drar någon storlek större än jag normalt som passar rätt bra nu med bulan.
Skönt å slippa köpa en massa snyggkläder också som jag kan ha på jobbet,
bättre att låna av mamsen :)

Jaaa min mamma har bra smak och klär sig ungdomligt... :)

Supernöjd efter helgen tävlingar!

Vi har ju varit på Ånestad i stort sett hela helgen. På lördagen var det så många starter att de fick tidigarelägga första starten till 7:30 istället för 9:00. Ina satt i sadeln som vanligt och jag och Therese var hästsötare :)
Ina och Lillis var anmälda till tre klasser sammanlagt under helgen och på lördagen hoppade dom 1,10 och 1,20m.
Första klassen var hon sååå fin och bara svävade över hindrena med ett sånt flyt att hon gick upp i ledningen men eftersom hon startade ganska tidigt i klassen blev det en lååång väntan till sista ryttaren innan vi visste hur långt den ritten skulle räcka. nästan två timmar senare stod det klart. Hon vann klassen!!! vilken härlig start på säsongen! första tävlingen och första klassen för året och med 95st i motstånd och så går hon och vinner... hahaha
 Vilken lycka!

Andra klassen som var en 1.20m klass var hon också jättefin! Men i omhoppningen växte hornen ut på Ina så hon började gasa lite för mkt så det blev tyvärr ett stopp på en oxer men ett litet missförstånd som rättades till och de fortsatte banan utan problem efter det. Hon hamnade någonstans mitt i resultatlistan 24 av 85 typ.

På söndagen var det då dags igen med den tredje starten och den var en 1.20 tidshoppning. Vilket innebär att man rider en runda på ganska liten marginal på tiden och man måste hitta lite trixiga alternativa vägar för att vara snabb. Annars är en vanlig klass först en grundomgång och är man felfri så fortsätter man in i en omhoppning.
Lillis var även idag superfin. Ina och jag pratade ihop oss innan start att hon inte skulle gasa så mycket utan rida väl planerat och hålla sig till planen men att man lägger upp ett lite högre tempo än vanligt.
Och de lyckades så en kanonrunda till!! Superfin runda som slutade med en fjärdeplats!

Vi är sååååå nöjda allihop och det ska bli så spännande att följa den här säsongen efter en sån här start!!

Linköpings fältrittklubb


inför helgen

Har varit i stallet en sväng på förmiddagen och tagit emot hovslagaren så att Lillis fick snygga till fötterna inför helgens tävlingar så hon kan hoppa ännu bättre. :)

Hon är väldigt fin i sina föttern nu. Man kan inte tro att hon har gått med samma skor sen den 22 dec!! alltså över 10 veckor!! Hon som knappt kan hålla ihop i fötterna efter 5-6 veckor annars. Men hovslagaren bara skrattade när han tittade på henne och sa;
-är det samma häst :) på bakhovarna ser hon nyskodd ut!!
Så vi skodde henne bara fram så får vi se hur länge.

Allt detta är Equistros Kerabol förtjänst. Hon hade så dåliga hovar i höstas att vi var tvungna att låta henne gå barfota två månader på bakhovarna. Och samtidigt började jag ge henne Kerabol i maten.
Kerabol är en flytande form av biotin som är en produkt för hov och hårrem.
Kerabolen hjälper till vid:
-dålig tillväxt av hovhornet
-dålig hållfasthet
-tunn sula
-dålig stråle
nedsatt elasticitet
-ökoad sprickbildning

Lillis har ätit detta i maten nu i lite mer än 4 månader och har alltså visat massor av resultat redan. Då ska man veta att det tar ett år för hoven att växa ut hela sin storlek.

börjat titta lite efter söta kläder

Hittat lite på www.iob-butiken.se

Mumintrollen är ju söta men dessa nedan är mina favoriter än så länge...

Inte så jättedyra heller...

Haha vilken rolig stund

Var ju på ultraljud igår och tittade på bäbisen i magen. Full fart var det där inne och barnmorskan hade lite pyssel med att få till mätningarna som hon ville göra. När det var dags att kolla vad det var för sort visade den gärna upp rumpan så barnmorskan kunde frysa bilden och så sa hon. -Nu ser jag iallafall vad det är. -Jag med! svarade jag och Robert såg ut som ett frågetecken. Jag skrattade så gott åt den där lille snoppen som stod rakt upp på skärmen. Och när vi visade Robert vart han skulle titta såg han också och började skratta. Vad nöjd han var då :) Pappas pojke...

Hem och ringa runt till alla som väntar på att få höra från oss och det var en mysig stund att få berätta för alla allt vi hade sett och varit med om. Alla mina misstänkta känningar av fosterrörelser blev bekräftade när jag såg på skärmen hur han for runt samtidigt som jag kände rörelserna :)
JÄTTEMYSIGT!!!

Idag ska vi titta på bäbisen :)

Idag kl 13:00 har vi tid på US för ultraljud. Ska bli riktigt spännande å få se det lilla pyret igen och nu när den har vuxit ännu mer. :) Vi hoppas på att få se vilken sort det är också... Bara att hålla tummarna att den inte ligger å kniper igen benen eller att navelsträngen är i vägen.


Jag gissar på en tjej, få se om jag har rätt.

RSS 2.0