Strömavbrott...

Just när jag stod och gjorde mig iordning i morse och sminkade mig och skulle börja blåsa håret så hände det något konstigt. Ljuset blev svagare i lamporna och hårblåsen började blåsa svagare. Min första tanke. Måste ha en ny hårblås och att det var den det var fel på. Gick ett varv i lägenheten och såg att allt i elväg var påverkat och till sist helt dött. Sprang ner till grannarna och lika dant där. Eftersom det har brunnit nu 6 gånger på kort tid i Tannefors (rubricerade mordbränder) så blev man ju orolig att det var någon som hade tagit sig in i källaren. Men så var inte fallet. Efter ett samtal till tekniska verken fick vi svaret att hela Tannefors och även delar av Kallersta var drabbad av elavbrottet som varade i ca 40 minuter innan det kom tillbaka. Jag hann ju gå till jobbet, blöt i håret och som ni vet har ju jag rätt mycket hår som tar lång tid att få torrt. Så det är ju inte så hälsosamt å gå ut i kylan med blött hår. Nåja nu sitter jag här på jobbet och är fortfarande fuktig i håret men som tur är är man ju inomhus.


BTW:
Gick in i vecka 19 igår och dagen till ära så kände jag mina första kickar från bäbisen :) haha vilken underbar känlsa!!

Mummmmmms!!

Har precis slickat rent tallriken efter en semla, dagen till ära!! :)



Skulle kunna äta en till faktist , utan problem :) vadå?!! bulan vill ju ha en oxå...

Tisdag hela dagen..

Flummar framför datorn på jobbet. Går lite segt nu för tiden och dra igång maskineriet på förmiddagarna. Brukar lossna efter lunch. Känner mig som den när duracell kaninen som inte har duracellbatterier ni vet i reklamen. Segt och långsammare än andra och sen får han nya duracellbatterier så vips, så bankar han som en lite ekorre på trummorna...
Det är jag efter lunch det
 :)

Allt gick bra igår med hästen. Ina rider henne så bra och allt känns väldigt spännande inför tävlingarna som strax drar igång för säsongen. Sofie i stallet följde med mig så jag får lite hjälp med att bygga och bära hinder. Man blir trött av all extra last man redan fått.
(å värre blir det)
Tappat mkt kondis också. Måste ut och promenera mera så man får lite bättre flås.
Ina får det hela att se så himla välridet och balanserat ut på hästen. Dom trivs verkligen tillsammans. Hoppas på många bra resultat och framgångar.
På söndag ska vi åka till Ånestad och hoppa. Dom har Clear round hoppning på söndag. Det innebär att man likt en tävling värmer upp på enskild plats och sedan går in på banan och rider som om det var tävling fast det är i träningssyfte. Man betalar för att få träna banträning. "pay n´ride" som det också heter. Skulle man få lite trassel på något hinder så får man försöka flera gånger och även få hjälp om man vill det. Det är väl det som skiljer sig mest från en "riktig" tävling då man är utesluten efter andra olydnaden
(hästen vägrar framför hinder)
Det har jag att se fram emot i helgen.

Måndags-seg

Sitter på jobbet och tiden står still. Just nu har jag även lunchkoma...
Idag önskar jag att jag sov mer igår än vad jag gjorde.
Hade tvättstugan hela dagen så jag var uppe redan vid 7:30.  Så hade det ju snöat en massa så jag och Joppe skottade snö på förmiddagen. Otacksamt så det vräkte ner 5-kronors flingor efter lunch och hela eftermiddagen så det inte märks att man hade skottat på förmiddagen.

Vi var på husvisning i Tallboda också. Men det var absolut inget att ha. Litet och slitet. :) Luktade sommarstuga i hela kåken. Och så lutade huset snett också... Nä inget för oss. Bara leta vidare.

Var på Årsmöte i Norsholm ryttarförening på kvällen, trevligt med fika och hästsnack. Avgick från min plats i styrelsen i samband med årsmötet. Dels för att jag sitter med i stallets styrelse men också att jag ska bli mamma i juli så mitt hästliv kommer inte vara lika aktivt i år.

Ikväll ska jag åka med Lillstrumpa till Erikstad så Ina kan träna. Hoppas på att vägen dit inte blir för halkig. Sista backen upp till ridhuset brukar vara lite trixigt. Men om dom har plogat ordentligt och sandat ska jag kunna ta mig upp. Håll tummarna för mig runt 19:20-tiden ikväll. Kan behövas.

Onsdag (ny vecka) 18!

Idag går vi in i graviditetsvecka 18! Nu är min bäbis 18 cm lång och väger ca 180 gram. :) börjar bli stor nu... magen växer också.
Igår var den spänd hela dagen och jag kände av värken i legamenten som håller upp livmodern.

"Gravid vecka för vecka"-Gitte Dencker
Läste i min bok att det var helt normalt att från denna vecka ha lite ont i legamenten "växtvärk" helt enkelt.

Ikväll ska vi till Gustaf och Therese och fika och titta på bilder från Thailand. Ska bli trevligt. Dom kom hem i söndags så de lär väl vara bajsbruna. Får köpa med oss lite toapapper och torka av dom det värsta så man inte blir mörkrädd.
 

TRÖÖÖÖÖTT!

Idag är jag så sjukt trött. Gäspar hela tiden. Trots att jag har sovit ganska bra inatt... Magen växer också så det är väl svaret till tröttet... Ska luncha nu får se om jag känner mig piggare efter det.

Onsdag betyder "ny vecka"

Idag går vi in i vår 17:e vecka. Spännande för nu ska man kunna känna bäbisens rörelser mer och mer. Jag kände en liten "fisksnärt" i söndagskväll men bara en och det kom inte fler och har det varit lugnt i flera dagar. Men så kan det vara.

Igår hade vi heldagskoferens med jobbet på Frimis. Alltså ätardag :) gött med frukostbuffé, lunchbuffé och fikabuffé :) på kvällen var vi på Strandgatan två och körde simulator STCC jätteroligt :) sen fick vi god mat efter en lååång väntan. Tråkigt när man har förbestället flera dagar innan och bestämd tid som vi ville äta på och ändå får vänta.
Trist, skärpning!!

Ett stort plus till killen vid Race Room. Där snackar vi service och bra kundkontakt!

Nu är vi i vecka 16.

Gick in i vecka 16 igår. (ons). Magen växer så det knakar. :) Nu syns det ordentligt och jag behöver inte gömma mig i stora kläder längra och det är skönt. Jag mår väldigt bra för att vara gravid, det är så många tjejer som har olika problem med illamående och en massa annat men det har jag sluppit. Skönt.
Snart ska man kunna känna när bäbisen rör sig i magen. Än så länge har jag inte gjort det men väntar med spänning på att få känna det :)

Det har kommit lite snö i natt och det fortsätter snöa under dagen så det blir svårt att kunna rida i paddocken så jag får helt enkelt låta bli. Jag hade tänkt att rida 2 veckor till men det verkar som att jag får åka till ridhuset i så fall. Ina och Christine rider denna vecka och snart kommer ju Therese hem igen från Thailand, dom ska vara borta två veckor och åkte i lördags så det har snart redan gått en vecka. Hoppas dom har det skönt i solen, inte ett dugg avis :(

Hes och hängig.

Typiskt, är det inte det ena så är de det andra. Igårt kväll kände jag mig väldigt frusen och hes. När jag skulle gå å lägga mig hade rätt ont i huvudet också. Vaknade likadant. Fick stoppa i mig piller fast jag inte vill för bäbisen men vad gör man. Jag var ju sjuk hela förra veckan i maginfluensa och ligger efter på jobbet och så nu det här.
:(

Lillstrumpa gick bra iallafall igår, Ina var nöjd :) Cissi, Inas kompis var med och tittade och hon har inte sett henne sen förra sommaren och hon tyckte också att hon har blivit mycket finare i trimmjobbet. det är roligt att höra att det man kämpar med hemma i vardagen ger resultat. :)
Nu kommer ju jag inte rida så mycket mer men det kommer att ordna sig med andra ryttare.

Idag kommer Ina

Idag ska Ina trimma Lillstrumpa. Vi fick så mkt beröm senast så hoppas det går lika bra idag. Snart börjar tävlingssäsongen så det ska bli spännande å följa från backen detta år. Man blir mer nervös då :) som värsta ponnymamman står man där och knappt kan titta och biter på naglarna... haha...

Ina är så duktig och dom passar bra tillsammans. så det ska bara bli roligt nu när dom ska matchas ordentligt inför tävlingarna.

RSS 2.0