En budgivning...

...är jobbigt för psyket och stressande för själen! Än är det inte klart på långa vägar och den andra i budgivningen är seg och drar ut på tiden mellan given så en annan håller på att dö av utväntan! Men han ska få sin match! jämnfört med en slutspelsmatch i tex fotboll så är vi väl i förlängningen nu,så kallad sudden death!... och till kvällen om ingen lägger sig så blir det straffar!!! =)
Må bästa "lag" vinna!
image50


Oops! :)

Igår fick jag en pik från min man att jag aldrig skriver om honom i min blogg. :) Men allt annat hihi bäst att jag nämner honom ibland för husefriden skull.

Puss på dig älskling! Inte meningen att utelämna dig... Men du kanske är lite väl själklar i mitt liv så allt jag skriver om är du liksom med i iallafall.
image45
Några sköna bilder från vår resa till Samos!
image46
image47
image48
image49
Bruna och välmående!!!
Behöver ju inte bara sägas en gång att man längtar tillbaka till solen och alla härliga upplevelser!

Huset var jättefint!

Kan mycket väl tänka oss att bo där! Visst, lite fix och förändringar måste ju ske men inga stora grejer för att få det så det passar oss. mmm vi får se. Budgivningen startar väl idag! Kan ju erskänna att jag har drömt lite konstigt inatt. :) något om att det bara fanns en toalett i huset och den var ien trång vanlig 60 garderob så man var tvungen att "backa in "... hi hi. JA vad ska man säga...

Har lusläst boken att köpa hus. Man kan väl aldrig vara 100% förberedd när man ger sig in i en husaffär men påläst skadar ju inte :)
image43


Ska på husvisning idag!

Stora föväntningar och förhoppningar på huset vi ska titta på idag. Ligger i rätt del av Linghem och i stil med vad vi vill har så så långt känns allt bra. Hoppas på  att man får rätt känsla också när man kommer dit. Man kan ju inte riktigt lita på bilderna som finns i annonsen då mäklaren "vinklar" bilderna för att rummen ska kännas djupare och större. Och kan få en trädgård att se skitstor ut! Men det ska bli spännande. Man "flyttar in" ganska fort i tanken med hur man skulle kunna göra med de olika rummen när det gäller tapet, möblering och ljussättning...
Mmm vi får väl se!...

Känner ett stort behov av att köpa skor...

lite sugen på dom här skorna... men undrar om man orkar gå i dom i 9 timmar på jobbet...
image42

Men söta är dom iallafall och säkert snygga till båda jeans eller vanliga "snyggbyxor" som kjol. :)
Men eftersom de är så billiga är det väl inget att fundera över. Blir nog en tripp till skopunkten snart!

Min stackars Joppe...

...är frustrerad. Nu börjar nämligen tikarna runt omkring löpa. Han blir ju så sugen stackarn...
Han gnäller och vill gå ut hela tiden. Hans bästa kompis, Gipsy. Hunden i stallet löper för fullt så han får inte följa med till stallet heller och det är också tråkigt tycker han. Den motion och stimulans med massor lek som det innebär att följa med går han ju miste om nu så han är utråkad och lite smått understimulerad. Findus får stå för leken nu. Han är som den där ersättaren som suttit på bänken som nu kastas in i matchen och får jobba rikitgt hårt för att hänga med :) Det är tur att de bara leker. Men de är tuffa mot varandra.
image40
Vi har börjat diskutera om vi ska kastrera Joppe så han slipper hjärnspöken och tjejsuget. Men eftersom det är en stor förändring för hunden vill vi vara klara i vad det innebär innan vi "klipper"!
image41
- Var är brudarna?...

Vita Tulpaner

Vita Tulpaner är det vackraste blommor jag vet!
Jag villa ha det först i min brudbukett men passade inte så bra till årstiden. Men nu kan man njuta hur mycket som helst.
image36
Självklart är alla färger helt otroligt vackert på Tulpaner så det finns alla nyanser men just vita är stilrent och oskultsfullt.
image37
Det finns inget jag skulle vlija ändra på min brudbukett för den blev alldeles perfekt!
image38

Men nu förgyller jag gärna vardagen med Tulpaner...
image39

Lite kyligare idag

Ja den snön som föll igår fick man inte glädjas över alls. När den landade på backen som var alldeles för varm blev det bara slask av det och gjorde allt ännu mer geggigt! Och inte nog med det så blev det kallt över natten så nu har all den slask frusigt på vägarna så halkrisken är stor idag... JA aldrig får man vara riktigt nöjd med vädret.

image35
Fick förfrågan om att sitta med i styrelsen i Norsholms ryttarförening. Jag tränar och tävlar ju för dom och har sen några år suttit med i tävlingskommitén. Norsholm har sen tidigt 90-tal drivit ridskola och förening med bra samarbete men förra året lades ridskoleverksamheten ner och från och med i år kommer det bara vara privatryttare-verksamhet. Det som kommer att driva föreningen/klubben är de tävlingar som anordnas. Det kommer alltså läggas mer ansvar på tävlingsryttarna nu. Jag tackade ja till att sitta ett år i taget och på en suppleant plats. Kommer antagligen inte vara så betungande så lika bra att ställa upp för klubben.
www.nrf.e.se


Nu medans jag sitter här och skriver har det börjat snöa ute... :)
Det är mycket som kommer oxå!! hihihi

Ny vecka, nya uppdrag...

Måndag och långt till nästa helg... nåväl denna vecka kommer nog rusa på då vi ha ganska många deadlines på jobbet som skall avslutas nu. En så länge njuter jag av måndagmorgonens lugn och sippar på kaffet och förbereder mig för första mötet kl 10:00. 

Det jag mest ser fram emot idag är min lunchdate!
Ska luncha med min supergravida kompis Dessi idag!
Hon har inte många dagar kvar på jobbet nu, denna och nästa vecka ska hon jobba som planerat sen ska hon gå hem och "vänta" på bäbisen som skall "komma" den 15/2. Men sånt vet man ju aldrig i förväg. Inget man styr över direkt. Hon mår iallafall superbra och gjort hela tiden så det är ju skönt. Hon kommer att bli en superbra mamma.


Ha en bra dag alla arbetsmyror!


Ser fram emot helgen

Har ju helt klart varit en seg vecka. Därför är helg väldigt välkommen. Ska nog som många andra inte göra allt för mycket. Självklart ska jag titta på Let´s Dance och mysa i soffan med filt och popcorn till en början ikväll. Sen får helgen bara flyta på i samma teama. Ska fira min kära farfar på söndag som har öppethus för att han fyller 80år!
Även om han för många inte är en dag över 70...
image33
På bilden ser ni min kära farfar som vid tillfället när kortet togs blev uppvaktad för att han blev utsedd till åters linköpingsbo förra året.
Den största livsstyrka i hans liv är hans "skötebarn" Hjärta till Hjärta.

Kraftansträngning

Host host... genomförkyld! orkar ingenting... värst är det när man på jobbet sitter och får hostattacker på möten eller om man pratar i telefonen.
Inte nog med det så måste jag hämta ett lass hö idag till hästen. Det har tagit slut. Jag kan ju knappast säga till henne att hon får vänta på mat tilla "mamma" blivit frisk...
Nä det är bara att ge sig iväg efter jobbet...

Skulle behöva uppmuntra mig själv med något smaskigt ikväll tror jag. Har ju faktist hållt mitt nyårs-löfte att inte äta skräpmat och jag ska fortsätta med det. Men en liten godispåse får det nog bli som belöning efter "hästjobbet" i eftermiddag.
image31

Så har jag blivit snorig också...

Så himla typiskt. Kan ju inte andas utan nässpray... Och inte kan man vara hemma för lite snuva. Nä så nu sitter jag här på jobbet och snorar... Jättekul på de möten jag skall gå på idag...

image30

Undrar hur många timmar livet förkortas med snor i hela huvudet...

Var på husvisning igår

Måste säga att vi var djupt besvikna på visningen. Inte barra huset utan även på hur vi blev bemötta av mäklaren. När vi kom stod hon och pratade i mobiltelefonen!!!! När hon har husvisning i en haltimme kan hon åtminstone stänga av den!!! Så vi brydde oss inte och gick en sväng i huset. Då efter en stund kom hon fram lite snäsigt klämmer hon ur sig. -Hej, ja ni smet ju bara in... Men hallå!! Jag kunde inte vara tyst och sa -ja det var när du så upptagen i telefonen... När blev det hennes rätt att vara otrevlig, vill hon inte sälja eller...

Nä men vi ville ändå inte lägga något bud på det huset. Blev inte alls imponerade av planlösningen inte minst när det gällde köket. kyl och frys fick inte plats i det lilla köket så de stod i grov entrén ihopp med tvättmaskinen... Så kan man ju inte ha det!!! usch känns inte alls fräscht! -kanske lite smutstvätt ihop med maten... I don´t think so...

JAG HAR FÅTT LÖRDAGSGODIS...

Min supergravida kompis Dessi kom förbi mig på jobbet med lördagsgodis. Visst ska inte hon tänka på sånt i hennes tillstånd men jag lovade att jag ska njuta åt henne också.
Men jag kan nog inte vänta tills imorgon...
Skall dricka den till premiären av Let´s Dance ikväll!
image29

Jag tog mig i kragen...

Igår var jag hos läkaren med mitt knä. Jag har sen maj förra året haft ont i knät mer eller mindre konstant. Det var när jag sprang i trappen hemma och tappade balansen när jag trampade snett som knät bröts i en onormal vinkel så det small till. Och det gjorde fruktansvärt ont! Men med min envishet och misstankar om vad en läkare skulle säga om jag kollade upp det akut så intalade jag mig själv att det går över med tiden. Jag var ju mitt uppe i tävlingssäsongen och en chans att åka till Fredde för att provrida nya hästar som han hade fått hem från Marcus Ehning (Tyskland) så att det värkte som en tickande bomb i knät när jag belastade gick inte att tänka på just då.

Sen rullade sommaren på. Bröllops-klockorna ringde och vår resa var nära. Vem fan vill hoppa på kryckor då? Nä det där läkarebesöket fick vänta. Vill man vara fin fick man plågas i smärtor undvika trappor och undvika belasta knät i alla tänkbara situationer.

Men så småningom insåg jag att så här kan man inte ha det. Hoppningen blev en plåga och prestationen och resultaten blev sämre och sämre. Ina började hoppa Lillis åt mig i väntan på bättre tider :)

Så nu, mera exakt igår eftermiddag var jag på vårdcentralen i valla och träffade farbror doktor´n. Han böjde och klämde kände på mitt stackars knä. -gör det här ont? ...ja! -det här då? ...ja! och när jag gör så här? ... JA!!!

Han kunde ju inte säga med säkerhet exakt vad det var men att han kunde inte känna om ledband/korsband var trasiga utan att det troligen var en skada på menisken.
Så nästa steg är att röntga knät och se så det inte finns andra skelettskador och därefter antagligen titthålsoperation.

Jaha...
Jag frågade om jag hade gjort bort mig i och med att jag väntade så här länge men han tyckte väl att hade jag kommit akut så hade han i första hand rekommenderat vila och eftersom det nu hade gått så lång tid utan förbättring i knät så var det dags för nästa steg...

Så nu väntar jag på remissen till röntgen!

Årets första tävling

Den var i söndags i Mjölby. Dock var bedömningen den "enklaste" alltså Lokal-tävling. Men nyttigt ändå att åka på och få gå lite banor och få lite språng i sig!
image28
image27
Kolla vilken fin rosett man får när man kommer tvåa! Och så mallig man kan bli som häst när man vet om att man är snygg... Men kom igen sen på dom riktiga banorna med fler sånna rosetter, Lillstrumpa! Då blir din mamma också mallig!

Aj, vaknade med skitont i halsen!

Det var inte kul... men jag känner mig inte för övrigt något hängig så hoppas det går över.
Det är det värsta med att ha långledigt och sen träffa alla igen och vi har med oss nya baciller till jobbet... 

Det blir mycket te idag och halstabletter. Strepsils är bra också. Dom bedövar i halsen men man får bara ta dom varanna, var tredje timme... undrar varför? kanske laxerande hehe eller något.
image26
 

Tillbaka på jobbet och till vardagen

Ja nu är det slut på långhelger och ledighet! Nu får man vänta till sommarens semester...
Ganska skönt med rutiner i vardagen igen, dock lite segt att kliva upp på morgonen när det är mörkt och rått men för hoppningsvis blir det ljusare med tiden nu.
Har äntligen fått "tummen ur" och bokat en läkaretid för mitt knä. Ska dit imorgon (torsdag) antigen får jag dödsdomen eller så kanske det går att "fixa" mitt knä...hoppas!

Lite sugen på att hitta på något så man hade en "morot", något att se fram emot. Kanske boka en resa :) Det ända just nu som man ser fram emot är tävlingssäsongen som drar igång så smått. Lillstrumpa är superfin nu och Ina rider henne jättebra i hoppningen. Den 3 februari åker vi till Björkvik och debuterar 1,30m och förväntningarna är stora.

Önskar att det ploppade upp lite fler hus så man kunde få gå på husvisningar! Vi är så sugna på att köpa hus! Sadle down... make a family... osv! Man närmar sig ju 30! Dags att tänka vuxet, eller nåt! Njae än är man ung och framtiden framför sig men någonstans börjar en klocka ringa men jag hör den inte... inte än... :)

nytt år med nya löften...

Ja så var det nytt år, som jag ser fram emot. Många planer som ska träda i kraft. Helgerna har varit goda, för goda så man har några småproblem att ta hand om... som några extra kilon =) hoppas det är lika lätt att bli av med dom som att få dom... äh vad det någon som trodde det eller...

Skönt med lång jul ledighet. fortfarande ledig. men snart är det slut på det. På måndag börjas det igen men jag ser fram emot det ett sätt att få vardagen att komma i form igen så jag kan göra det oxå =)

Hästen är iallafall i god form med många goda lovord inför säsongen som faktist börjar nu på söndag! Målen är stora (kanske lite väl stora) men om vi når hälften eller mer är jag supernöjd ändå. Samarbetet med Ina och arbetet vi gör tillsammans fungerar utmärkt så till sommaren är vi nog att räkna med där ute på de stora banorna. Watch out!

Julen bjöd på några mysiga stunder och det är man väldigt tacksam för. Snön var i och för sig en vecka för sen men den föll till slut (lite) iallafall! Hoppas på lite till och att den får ligga kvar en stund!

Lite besviken på julrean! de flesta butikerna har hängt ut det de vill bli av det och hängt undan resten. Så dåligt. Men folk verkar gå på det men inte en annan som redan har gått igenom denna stads utbud och känner igen det mesta som hänger kvar.
 
image24


Nä jag köpte smink istället, det är lika roande som ett gäng kassar med kläder. Och lika dyrt med. Men så handlar jag ju bara smink hos FACE Stockholm oxå... Nyårs-make,n kostade en slant men det var den värd!
image23



God fortsättning!

RSS 2.0