bilar...

igår laddade vi upp jag och min far för många timmar i garaget. Vi skulle fixa med min bil. Byta olja och lite annat. En del packningar skulle bytas och en allmän kontroll. 5 timmar tog det men vi var mycket nöjda med resultatet och samarbetet.
Idag på morgonen när jag åkte till jobbet tänkte jag på att den inte längre luktade bränd olja i bilen som det gjorde tidigare och var nöjd med det.
Men så till min fasa några timmar senare när jag skulle ha bilen hittar den i ett blodbad av olja!!! Något har gått snett! Den hade läkt ut ca 1 liter olja och bildat en sjö på parkeringen...
Jag säger bara det! Bilar!!!

Var en sväng på ikea

För att köpa lite julpynt till jobbet. Men jag blev inte så imponerad... Vissa saker var ju fina men inte mycket. Nä det slutade med att jag handlade julpynt på plantagen. Deras julpynt var jättemysiga. Klassiskt men med modern tauch och mycket att välja på... Kan varmt rekommendera deras utbud! Köpte blommor också till kontoret. Det blir lite mysigare med det annars ganska kala rummet. 


image19
 fint va!
image18
Stjärnorna ska jag hänga i fönstret...

mörka november

Ja det är ju helt ooootroligt tung tid nu. Mörkt, rått och kallt. Man orkar knappt ingenting. Allt man måste göra går på rutin. Sen sover man resten =). Helgen som varit var en sån helg man "bodde" i soffan, köpte skräpmat för att man inte orkade laga mat. Bråkade om vem som skulle gå ut med hunden för att få slippa klä på sig... =) Nä nu får det bli 1 december så vi får ljusa upp det lite med adventsljus och julstress! Gärna en 10cm snö, 5-grader och sol skulle göra det mesta mycket bättre... ljusare... slippa geggig häst och hund som måste bada varje dag! Och inte tala om bilen! Helt hopplöst tråkigt att tvätta bilen. Och till ingen nytta känns det som. 5km på landsväg och den är lika skitig igen.
VAR ÄR SNÖN!?! SKA DET VARA VINTER SKA DET VARA MED SNÖ!!!
image16 
Var tvungen att "ljusa upp" det lite med en bild på mig och joppe första kvällen vi hade fått hem honom. En härlig sommarkänlsa och mycket kärlek. Det värmer i mörkret.

afterwork-middag

Torsdagkvällen bjöd på trerätters med hög klass!
En del av gänget (ett av projekterna) från jobbet gick till Sangria för att njuta av spansk gormé mat. Mysiga lokaler med bra service och ortoligt god mat fick oss att njuta några timmar. Jag beställde vitlökssauterade gambas (jätteräkor) som förrätt och det var riktigt smarrigt... =)
Till huvudrätt njöt jag av en hjortfilé med potatisgratäng till. Filén var så fina att även den utan tänder skulle kunna äta den! Och till efterrätt valde jag en chockladmousse på vit choklad. Lite annorlunda men helt OK. Självklart blev det ett å annat rödvinsglas under hela middagen men som sagt, rödvin till god mat är som pricket över i:et!

Jag kan varmt rekommendera en middag på www.sangria.nu dock att det kostar lite mer.




 

morgonen dagen efter

fick jag besked om att min häst mådde bra och det var ju skönt. Hon åt och drack som vanligt och var sig själv igen.

ett skräckens samtal

Igår när jag sätt på jobbet ringde Kerstin ("stallmamma") och sa att min häst betedde sig lustigt. Jag kunde höra över telefon en hur hon stod och dunkade i väggen. Jag försökte att inte tro det värsta men jag kan nog jämföra mig med en småbarnsmamma som får ett samtal från dagis att ens barn är sjuk.
När det gäller symtomer på kolik (ont i magen) hos en häst måste man vara ytterst vaksam på hur förändringarna fortskrider. Det jag fick veta snabbt över telefonen var att hon inte ville äta, stod med sänkt huvud och dunkade (sparkade med ett bakben) i väggen. Inte bra i mina öron. När jag kommer ut har hon ätit upp sitt hö, druckit av vattnet och såg allmänt avslappnad ut. Mycket bättre... Antagligen var kolikkänningen så pass liten att det gick över av sig själv men jag tänker ändå inte utesluta att det var kolik.
Kolik hos en häst är ganska farligt. Oftast beror det på att hästen har fått i sig något som gör att mag-och tarm funktionen inte fungerar. Lägger av helt kan man säga. Och då kan det i värsta fall vara svårt att rädda dom. Det kan också bero på andra saker som nedkylning, stress i samband med olika saker, flytt, annan foderstat m.m.
I min häst fall kunde jag snabbt utesluta vissa saker och det är bra om man är medveten om omständigheterna kring en av våra mest vanliga sjuk-tillstånd hos våra hästar så att man förebygger dom och vet vad man ska göra vid symtomer.
Det jag kunde utesluta var att hon hade inte varit kall någon gång under dagen, inte utsatt för stress,annan foderstat och hon hade ingen feber.
Troligtvis hade hon en släng av magknip bara som gick över av sig själv.
Men för att vara på den säkra sidan valde jag att ge henne sådan mat som "lätt" passerar via mag-och tarm. Betfor uppblandat med mycket matolja. Och självklart ska hon ju ha sitt stråfoder som vanligt (hö). Havren får hon vänta på någon dag.
Oftast kan man ju se till sig själv hur man skulle må med magknip och stopp i tarmarna. Man vill vara i rörelse då för att det ska släppa. Samma med hästen, dock är det viktigt att hålla de varma hela tiden.
Om man ör minsta lilla orolig över något skall man alltid rådslå med en veterinär. Kolik är inte kul om hästen har gått för länge med det. Otroligt smärtsamt för hästen och svårt att behandla för veterinären. När det har gått så långt så att hästen vill lägga sig ner, tittar på sin mage, eller till och med sparkar åt magen Då SKA MAN RINGA VETERINÄREN DIREKT. För då kan man oftast inte göra något mer själv för att det ska gå över utan veterinärens hjälp.

Lillis vid ett annat tillfälle fult frisk! =)

Fars dag

ja vad ger man till mannen som har allt! Om jag har ett stort shoppingbehov så är min far ännu värre! =) Så när jag säger att han har redan allt så menar jag verkligen det!
Det fick bli blommor och fyra trisslott, som visade sig att det var ingen vinst alls på någon...
Jag fick iallfall god mat som smakade riktigt gott efter 2 timmar i stallet. Tanken var också att jag skulle slå två flugor i en smäll och fixa med vinterdäcken som jag "lagrar" i pappas garage. Så strax innan jag skull åka hem vandrar jag ut för att ta tag i det och kom genast på när jag såg dom att vi fick punka på ett i våras... på motorvägen dessutom usch men det är ju en annan historia! Janne var ju snäll och krängde på ett "skräpdäck" som reserv eftersom vi ändå strax skulle byta till sommardäck då. Så nu står jag där och inser att jag måste köpa nya vinterdäck!!! iallafall två... Samma sak varenda gång det ska ske ett däckbyte så är jag ute sent ocvh det strular ALLTID! mer eller mindre... Inte riktigt vad jag hade tänkt å lägga pengar på den närmsta tiden... men men.

Solstorm!

Var på bio som sagt igår och såg Solstorm! Den var helt OK! Handlar om svenska fördomar och om sekter sånt som faktiskt är vanligare än vad man tror och filmens budskap var nog många som drog paralleller med Knutby!

Kunde dock önskat mer naket med Micke P... =)


jag å brudarna ska på bio ikväll...

Vi ska se Solstorm! Tror på att den ska vara riktigt bra!
Micke Persbrandt och Izabella Scorupco i en thriller! mums...
Lovar att berätta vad jag tyckte om den efter! =)
image14

Jag måste erkänna...

... att jag blev glad över att se snö på biltaken när jag tittade ut med mina trötta ögon imorse! Som ett litet barn fick jag ett härlig myskänslo-rus i hela kroppen. Samma sak varje år när man ser första "kvarliggande" snön. Trots att snart regnade bort det minimala snötäcket så njöt jag. Äntligen! Jag måste säga att jag tycker detta blask och slask är riktigt äckligt! 100ggr hellre snö, inte så mycket och inte så kallt, bara så det ligger kvar. För det blir så mycket ljusare i vintermörkret *jäsp* man är ju trött jämt! Men lite piggare blev av att se snön imorse!

Jag säger bara: MER SNÖ...jag vill ha...MER SNÖ...ge mig...MER SNÖ...
image13


Vårt nya liv som hus-letare!

Ja till nästa år ska vi nog försöka hitta vårt nya hem. Har börjat lite smått att titta på kalkyler och lite olika tänkbara objekt. Vi vill båda två tillbaka till Linghem så så långt har vi iallafall kommit! =)
Vi vill att det ska vara en villa som inte är allt för litet med inte skitstort heller och med en lagom stor tomt. Men sen är vi ju rätt kräsna när det gäller inrednings-standard med kök och badrum. Helst ska det ju redan vara nyrenov. men annars måste vi ju räkna med att göra det för ingen av oss vill "bo i någon annans gamla skit" som man kan få känslan av i äldre hus hur mycket dom än städar...
Jaha det är bara att leta vidare... Helst ska vi ju fira midsommar i vårt nya hus! Det får vara vår "milstolpe"

Tips! www.lundinskok.se rikigt nice köksidéer...

Jag är allergisk mot min vigselring...

 ... nä så farligt är det nog inte men den är ju ganska bred och sitter lite tätt så jag har fått som eksem under...
Fuktskadad! Så nu måste jag välja att inte ha den på mig så ofta tills det har gått bort! Inte alls så kul när man är nygift och älskar sitt nya livs-smycke och vill ha den på mig jämt!

Hoppträningen igår kväll...

Lillstrumpa i stallet

...gick så bra! Helt över förväntan.
Vi har ju haft det lite fram och tillbaka med utvecklingen och kommunikationen den senaste tiden men igår kändes det riktigt bra när jag satte mig i bilen och åkte där ifrån.

Rätt skönt nu när säsongen ebbar ut och vi går mot mörka vintertider med tävlingsuppehåll.
Jag hade tänkt att trappa ner lite på träningen också så vi båda får lite ledigt från prestation och då känns det extra skönt att träningen igår gick så bra!

Höstväder!

Ja det här med höstväder är ju omväxlande... =) Ena dagen är det minusgrader, man fryser hela dagen och undrar när man ska börja med "långkalsonger"... sen växlar det, ja idag var det visst 14 grader plus på morgonen... Och inte tala om denna blåst! Fan frillan pajar ju... =)


Nä idag får vi hålla oss inne fast det var lite varmare...
(det är lite kul att sitta på kontoret och titta ut på de som försöker cykla i motvind hahahaha)

Ännu en anledning till att ta bilen fast det tar bara en kvart å cykla...

RSS 2.0