Mitt onda knä...

Ja nu var jag ju hos sjukgymnasten och hon undersökte mig och kostaterade att den med stor sannolikhet är en menisk-skada. Hon vill att jag ska opereras så fort som möligt så nu är jag med på väntelistan till ortopeden.
Rätt skönt att få det bekräftat. Så man vet att det med stor chans kommer att bli bra. Nu kan man stå ut med smärtan på ett annat sätt nu när man vet att det kommer bli av med en operation.

Jag fick lite övningar som ska hjälpa knät med att jag jobba med musklerna runt om.
Hon var i och för sig mycket imponerad över att mina lår muskler var så välmusklade trots knäskadan. Rätt kul att höra som ryttare. Att man har snygga mysklade lår... hihi...

Längtar till då man kan börja springa. Är inte lika snygg i midjehöjd. :)
Det verkar vara där allt hamnat sen knäskadan....

Till större delar en sömnlös natt.


Vår lille Joppe blev kastrerad igår. Stackarn vad gnällig han var. Ledsen och orolig över att vara hos Djurdoktorn hela dagen. Trodde nog att han aldrig skulle få komma hem till mamma igen. Iallfall var det så han betedde sig när jag hämtade honom på eftermiddagen. Så hela kvällen låg han i min famn och sov gnällade mellan snusningarna. Och i natt fick han ju sova med tratten på för att jag inte kan ha koll på om han låter bli såret när jag sover. Men han låg å grät stackarn i stort sätt hela natten. Han hade nog ont också.  Oron över vad som har hänt och lite lustig känsla från bedövningen också.
Så man kan säga att jag har inte fått någon skönhetssömn inatt...
Dödstrött!

Får hoppas att han sover nu på dan när Robert sover så jag inte har två som gnäller på mig när jag kommer hem i eftermiddag.
Jag tror nog att det bättre redan idag.

Så var man ett år äldre...

Fyllde år igår. Ett år äldre i kalendern men känner mig nog som typ 23.
Haha nä inte alls åldersnoja...
Hade la familja på kvällsmacka. Trevligt. Rätt skönt med ett mindre sällskap och bara sitta och snacka om ditten och datten.
Jag hade önskat mig presentkort så att jag kan köpa en ny dammsugare. Så det fick jag. Inga roliga paket på så sätt men det var ju vad jag ville ha.

Av min kära man fick jag en ny parfym
image100

Den tycker jag jättemycket om.

Tack så mycket!

Ute med jobbet!

Ha ha ha. Idag är jag lite smått bakis och trött i dansfötterna men framförallt har jag träningsvärk i skrattmusklerna!
Det är så roligt att "festa" med kollegor som till vardagen är lite smått pryda och tillbakadragna och framförallt tystlåtna. Men med lite "festmedicin" rockar de fett på dansgolvet och hur frispråkiga som helst. 

Man fick se olika tolkningar av John Travolta och någon slags indiankrigsdans helt i otakt med musiken.
En del tyckte också att deras sångegenskaper förbättras otroligt och nyttjade sin nya "gåva" med bravur.

Ha ha ha!

Igår var alla kungar!

Nu j*vlar klubben!

Nu är det vekligen spännande. Ikväll kan det avgöras. Men hoppet finns fortfarande för LHC. De spelar på hemma-is idag och med fullsatt hemma-arena kan vara den rätta stöttningen för att lyckas hålla HV71 på halster.

Kämpa nu gubbar!!!

LHC

Ja nu gick det ju inte så bra igår. Förlorade med 5-1.
 De spelade rätt dåligt och hade ingen som helst tur med sig. HV71 därimot var starka hela matchen och med lite tur i vissa situationer lyckades de få in 5 mål och reducerade i matcher till 2-2. Så nu är vi tillbax på noll och med en handfull "trasiga" spelare och ett självförtorende som måste laddas.
Fan vi får inte låta dom ta det här nu. Det är ju LHC´s tur att ta guldet i år.
De fick ju nöja sig med silver förra året.

Slicka såren nu grabbar och glöm det som var igår och ta nya tag imorgon och
kämpa kämpa kämpa!!!!

LHC är dom bästa...

image99


Ja nu är det spännande. Match ikväll, den fjärde i finalspelet. Linköping leder matcherna med 2-1. Nu måste de visa vilka som är det starkaste laget och kämpa hela tiden så det tar hem detta...

Heja heja heja klubben!

Norsholms Div I -lag är vidare...

 
(klicka på bilden)

Ina är ju med i laget med Lillis och de har ju ridit de två första omgångarna nu.
De lag med de bästa resultaten i sina zoner går vidare till en tredje omgång som
dessutom är en tvådagars tävling med final på söndagen.
Detta är nästa helg (19-20) i Västervik. Norsholm knep en plats och är vidare.
Hoppas inte tävlingsnerverna spelar dom ett spratt bara så kommer det säkert gå jättebra.

image96

Innan dess ska hon tävla i Linköping nu i helgen (12-13) båda dagarna. Första tävlingen utomhus! Riktigt spännande. Hästarna bruker tycka det är lite extra kul och pirrigt att komma ut så här i början av utomhussäsongen. Blir lite extra tittiga. Gäller att rida med lite extra tryck då distanserna på en utomhusbana är längre och kraver en luftigare galopp. Brukar passa de flesta hästarna då det blir lite mer naturligare för dom att sträcka ut.

image95


Jagar nytt köksbord till nya lyan

Vi var på EM igår jag och min man för att titta lite efter en ny matgrupp att ha i köket till nya lägenheten. hittade en som vi gillade mycket båda två. Vi ska kolla runt lite på fler ställen men detta är numero ono just nu.
image94
Becky matgrupp.
Bilden visar det lilla bordet finns ett som är lite större som passar bättre till ett köksbord.
Hmmm riktigt sugen på detta.
Stolarna var supersköna att sitta på.


Fick min jacka igår!

Jag vann den på Tradera!
 En 1år "gammal" skinnjacka som jag fick till ett kanonpris. Nypris 1995:- och jag har betalat 330:- plus frakt på 80:- Åhhh jag älskar den redan!!
 Precis en sån som jag har letat efter men tyckt att de är lite dyra. Perfekt att fynda på Tradera istället :)
image93
Ina var förbi mig igår och vi gick igenom min garderob.
Finns ju kläder som man aldrig kommer kunna komma i igen. (?) :)
Då är det ju bättre att en smal och slank 18-åring kan ta vad hon vill ha och påminna mig om att för länge sen såg jag också ut så............

Nä jag är inte bitter.....

Mitt onda knä...

Jag har ju varit hos läkaren för en tid sen. Och här om veckan var jag på röntgen. Nu har jag fått svaret om att mitt knä visar sig helt normalt på bilder där ifrån (?) Så nu har jag bokat en tid hos en sjukgymnast som ska få göra sin bedömning av knät. Eftersom det fortfarande gör rätt ont när jag belastar knät så tänker jag inte bara "gilla läget" utan fortsätta "kriga" för att de ska hjälpa mig att få iordning på mitt knä.


 

Nytt foder till Lillis

Har efter diskutioner med kunnit folk av foder och tillskott kommit fram till att byta maten till Lillis. Av den största orsaken att jag ska kunna bättre koll på vad hon får i sig av alla ämnen. Nu när det är vår och väderväxlingar samt päls fällning/sättning så krävs det påfyllning av tillskott för de tar massor av energi och kraft på hästarna och ska de då samtidigt prestera så måste man ha lite koll på vad man fodrar med. Så därför har jag bytt till Havens foder.

Draversbrok är ett pelletrerat basfoder med havre. Baserat på spannmål alfalfa, linfrö etc. Höga nivåer av B,E-vitaminer, biotin samt betakaroten.
image89image90 


Power Plus Mix är müsli med svarthavre och majs. Låg proteinnivå och höga halter av ex A,B,D,E-vitaminer och biotin med extra elektolyter. Stärker muskelaturen utan fettbildning. 

Dessutom har jag satt henne på en 6 veckorskur på extra B-vitamner som ska hjälpa henne extra mycket nu med allt som händer. Som ger henne mer ork och energi.
Haemolytan 400 från Equistro.
image91

Själklart får hon även grunden av mineraler och E-vitaminer som den presterade tävlingshästen behöver. Det får hon året runt. Även de produkterna är från Equistro och heter Mega base och Super E.

Som jag sakt förut så finns allt detta att inhandla hos

image92

RSS 2.0