Usch-väder

Idag ville man inte alls kliva ur sängen. Brrrr... Snöstorm. Tittade ut kl 6 i morse och såg eländet och hade inte alls bråttom att komma iväg. Joppe fick en "mikro-promenad" han kissade två meter utanför dörren skakade på sig nosade lite och sen satte han sig å bajsade haha inget väder för honom heller att vara ute i. Han hade bråttom upp för trappen igen och snabbt tillbaka till sängen och kröp under täcket,
mmm skulle lätt vilja vara hund just nu :)

Dock är det skönt att slippa leran, man ska bara vänja sig vid kylan först.
Ha en bra dag!


Minusgrader

Brrr kalllt idag men friskt samtidigt. För mig kan det få vara 4 minusgrader hela tiden så länge solen tittar fram. Cykeln fick stå idag och jag tog en promenad till jobbet istället. Skulle vara jag att halka omkull med cykeln på en isfläck under en lövhög och köra ner mitt knä i asfalten. Nä det vill vi inte. Säkrare att gå. Måste sätta på vinterdäcken på bilen också. Får bli helgens huvudsyssla förutom tvättstugan som är bokad hela lördagen jiiiiippppiiii!! ...NOT.
Hoppas på något kul i helgen också men inget planerat än. Får se vad man hittar på.

Ha en underbar helg allihopa!

Redan Torsdag.

Oj vad tiden går fort. Snart helg igen. Veckorna bara flyger iväg. Snart är det december också. Ganska stressig månad med allt pyssel inför julen. Man kan knappt fatta att det snart är jul eftersom det är ganska "varmt" klimat fortfarande. Minns när man var liten då var det snö hela tiden från sent i oktober till ja till mars. Man var ute och busade i snön hela dagarna som barn ska göra för att snappa upp all dagsljus eftersom det är så korta dagar så här års var det ju perferkt med snö. Nu för tiden är det mörkt mörkt mörkt lerigt blött fuktigt bläää jag förstår att dagens ungar leker inne och att man är trött istort sett jämt. Jag hoppas att vi vuxna klär på oss och tar med våra ungar ut och skitar ner oss så vi kan trotsa detta skitklimat. Man får väl spela fotboll året om istället för snörelaterade aktiviteter. Och på de lov som finns får man väl packa in familjen i bilen och åka norr ut så barna får se lite snö iallafall. 

Nåväl man ska inte klaga men det är det största ämnet folk klagar om, vädret. Är det varmt så är det för varmt är det kallt så är det för kallt osv... Haha aldrig är man riktigt nöjd.

Joppe är iallafall frisk nu så nu är det dags för långpromenader igen. och är man till största delen vit och når ca 35 cm över marken så är man allt ifrån ren när man kommer in haha man kan säga att han är stammis i duschen. Men han protesterar inte fast man får den där blicken om en viss missnöjdhet. Söt :)  mammas lille bäbis.

Regn, blöta djur och en envis förkylning

Snacka om pissit väder just nu. Inte favoritväder direkt som djurägare. Hästen bär ju täcke på sig men efter en heldag i konstant-hällregn så är hon långt ifrån torr någonstans... Jag har ju täcken att byta med men när dag 1 täcke är fortfarande blött då dag 2 täcke inte går att lägga på dag 3 så är det inte så kul. Min ekonomi klarar inte att handha med fler uppsättningar täcken än 3  (nypris ca 1000:- i butik) för detta väder med "mild" temperatur. Jag har ju varmare täcken men vad ska hon då ha när det är 10-15 minus om hon redan vänjer sig vid det nu. Nä fy fan trist trist. Hästar är känsliga också. Man kan inte låta dom gå med blöta täcken. Blir dom nedkylda kommer komplikationer som ett brev på posten. Sjuk häst=DYRT! Nä så det vill vi inte. Jag har tre regntäcken och alla är modell äldre. Det yngsta är lite mer än 2 år och det äldsta ja det är nog ca 8 år och de klarar inte en hel dag någon av dem... Måste nog se över mina täcken om de går att impregmera. Jag gjorde det med det "nyaste" förr bara någon månad sen men det "läcker" igenom ändå. :(

Joppe tycker inte heller om det här vädret som tur är för det gör inte matte heller. Inga långa rastpromenader där inte, 5 meter, stanna och kissa, 5 meter till, bajsa och sen vända och gå in igen... hehe söt!

Pga av detta pissväder dras jag med en envis förkylning. Haft den i 2 veckor nu och inte alls bra än men men. Det är ju fredag och jag får kurera mig i helgen med start i tv-soffan redag i eftermiddag... :)

See Ya!

Lillstrumpa har flyttat till nytt stall

I lördags gick flyttlasset. Therese hjälpte mig. Allt har gått jättebra.
Lillstrumpa har fått massa nya kompisar att
 lära känna och jag tror hon tycker det är lite kul.
I hagen går hon med bara andra tjejer och det fungerar hur bra som helst. Istallet har hon sin box mellan två grabbar.
 Oj vad hon redan nu tydligt visat vem hon tycker om och vem hon inte tycker om.
Ponnyn som står till vänster om henne är hon inte alls glad åt. Hon biter i gallret och sparkar i väggen och fnyser och tittar argt på honom hela tiden.
 Den andra killen är en stor svart herre och han är ju skitsnygg.... :) honom fjäskar hon för, smågnäggar och ställer sig nära men när han visar intresse så piper hon och försöker se sur ut så hon spelar lite svår... hahaha mammas flicka.

På söndag kvällen var hon sååååå trött och bara hängde med huvudet ner mot golvet. Attans vad mycket nya intryck och nya rutiner kan vara så uttröttande. Hon somnar nog av ren utmattning för jag tror hon hade lite svårt att sova första natten i det nya stallet :)

RSS 2.0